Bucharest Art Week 2015‚ sub semnul Râsului şi al Uitării

25 Apr Bucharest Art Week 2015‚ sub semnul Râsului şi al Uitării

Comunicat de presă (23.04.2015)

 

          Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane anunță cea de-a doua ediție a Bucharest Art Week (BAW), care se va desfășura anul acesta în perioada 9 – 16 octombrie la București – cel mai important eveniment anual din România de anvergură internațională, dedicat artelor vizuale contemporane, accesibil și destinat publicului larg.
Șapte zile de manifestări artistice în diferite spaţii din întreaga capitală vor întregi imaginea culturală a Bucureştiului sub tema LAUGHTER and FORGETTING / RÂS și UITARE propusă de curatorul general Olga Ștefan (Elveţia), pornind de la cartea omonimă a renumitului scriitor ceh Milan Kundera.
          „Ne propunem să devenim, în timp, unul dintre cele mai vizibile evenimente artistice din regiune. Bucharest Art Week doreşte să transforme capitala României într-un etalon al culturii în tranziţie din ţările central şi est-europene”, a declarat Nona Şerbanescu, organizatorul BAW şi preşedinta Asociaţiei pentru Promovarea Artelor Contemporane, la conferinţa de presă de joi, organizată cu sprijinul ArCuB.
             „Este o preocupare mai veche a mea, de a conecta publicul general cu arta contemporană de cea mai buna calitate – fără compromisuri valorice”, a adăugat organizatoarea BAW.
          Anul acesta, Bucharest Art Week va beneficia de selecția a zeci de artiști consacrați din România, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, India, Israel, Polonia, Ungaria şi SUA.
Tonul ediţiei din 2015 va fi dat la deschiderea oficială din 9 octombrie. Următoarele şase zile vor găzdui o serie de evenimente, cuprinzând instalație, sound design, video, foto, screening-uri de film, performance-uri, conferințe-dezbateri – oferind variațiuni pe temele prezente în lucrarea lui Kundera: memorie, durere provocată de râs, relația dintre viața publică și privată, decepția rezultată din relațiile interumane.
      Bucharest Art Week este un proiect inițiat de Asociaţia pentru Promovarea Artelor Contemporane cu sprijinul partenerilor: Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”, Uniunea Artiștilor Plastici, Universitatea Națională de Arte din București, Institutul Polonez, Institutul Balassi, Institutul Goethe, Centrul Cultural Ceh. Protocolul evenimentului este asigurat de Domeniile Sâmbureşti și Aqua Carpatica.

лазаньясоздание сайтов в запорожьеnorth miami beach condos for rentmiami houses to rent24optionздесьtraderush binary options

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.